+385 1 4558 780 ano@ano.hr

O nama

Broker u osiguranju

ANO d.o.o. za brokerske poslove u osiguranju i reosiguranju

ANO je na hrvatskom tržištu prisutan od 2000. godine te je prvo društvo registrirano za brokerske poslove u osiguranju i reosiguranju.

U početku pod imenom Aon i u vlasništvu Aon Plc, vodećeg svjetskog pružatelja usluga upravljanja rizicima, posredovanja u osiguranju i reosiguranju, te savjetovanja o ljudskim resursima, ANO je izrastao u prepoznatljivog partnera na domaćem i inozemnom tržištu. Od 31.03.2017. godine kada je potpisan kupoprodajni ugovor kojim su Aon d.o.o. za posredovanje u osiguranju i Aon poslovno savjetovanje d.o.o. u potpunosti otkupljeni od strane lokalnog menadžmenta, društvo posluje pod novim imenom ANO d.o.o. za posredovanje u osiguranju i reosiguranju.  Ova promjena je rezultat zajedničkog dogovora s dosadašnjim vlasnikom, društvom Aon Plc, u uvjerenju kako će  nova, neovisna organizacijska struktura dodatno ojačati poziciju na hrvatskom tržištu te doprinijeti još većoj razini kvalitete usluga koju od 2000. godine društvo pruža klijentima. Danas je ANO ekskluzivni Aon Global Network Correspondent za Republiku Hrvatsku.

Naše usluge

Upravljanje rizicima, osiguranje i štete

Osiguranje i upravljanje rizicima danas je prepoznato kao ključno pitanje u zamršenom mehanizmu vođenja tvrtki. Riječ je o temelju kapitalne strukture svake tvrtke. Loše osmišljen program osiguranja mogao bi Vašu tvrtku dugoročno izložiti velikim potresima ili, u još gorem slučaju, nelikvidnosti i stečaju. Dobro osmišljen program osiguranja i upravljanja rizicima ostavlja Vam odriješene ruke da slijedite svoju viziju umjesto da se neprestano opterećujete gomilanjem dragocjenog financijskog kapitala ili održavanjem neuobičajeno visokih razina likvidnosti. Poseban naglasak stavljamo na rješavanje šteta kako bismo našim klijentima pružili maksimalnu podršku kroz cijeli proces od procjene rizika i ugovaranja police do rješavanja šteta i isplate osigurnine.

Savjetovanje o ljudskim resursima

2011. godine započeli smo s pružanjem usluga savjetovanja o ljudskim resursima kako bismo našim klijentima kroz suradnju s Aon Hewitt pomogli da postignu bolje poslovne rezultate pronalaženjem, osposobljavanjem, motiviranjem i nagrađivanjem zaposlenika na načine koji se uklapaju u njihove financijske i poslovne ciljeve. Želja nam je ovaj svijet učiniti boljim mjestom za rad za naše klijente i njihove zaposlenike.

Reosiguranje

Reosiguranje je ključni instrument koji pomaže društvima za osiguranje da profitabilno osiguravaju rizik i pritom očuvaju ili povećaju svoju konkurentnost i kapitalnu snagu. Objektivni savjeti i poticanje tržišne utakmice između vrhunskih pružatelja usluga reosiguranja i sve većeg broja pružatelja novog i alternativnog kapitala glavna su oruđa kojima se služimo u suradnji s Aonom i Aon Benfieldom, vodećim svjetskim brokerom u reosiguranju, kako bi za svoje klijente osigurali integrirana kapitalna rješenja i usluge.